همه چیز درباره متخصص اورولوژی و درمان هایی که ارائه می دهد
در این نوشتار به معرفی متخصصان اورولوژی پرداخته ایم و شرح داده ایم که این متخصصان چه پزشکانی هستند، چه بیماری های را تشخیص داده و درمان می کنند و به طور کلی چه اقداماتی برای بیماران انجام می دهند. برای آشنایی بیشتر با متخصص اورولوژی این نوشتار را مطالعه بفرمایید.
اورولوژیست کیست؟
اورولوژیست (Urologist) پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های مربوط به دستگاه کلیه و مجاری ادراری و دستگاه تناسلی مردانه تخصص دارد. اورولوژیست ها آموزش گسترده ای در درمان های جراحی و غیر جراحی برای مشکلات و بیماری های سیستم نامبرده دریافت کرده اند و از نزدیک با سایر متخصصان و پزشکان دیگر برای ارائه مراقبت های جامع به بیماران خود همکاری می کنند.
دکتر اورولوژی چیست ؟
متخصص اورولوژی چیست؟ شخصی است که با ویزیت و معاینه مردان،فرد را از بیماری هایی که ممکن است در دستگاه تناسلی و یا مجاری ادراری داشته باشد،آگاه می سازد.به عبارتی دکتر ارولوژی بیماری هایی که مربوط به دستگاه ادراری-تناسلی باشند را درمان می کند. به خاطر داشته باشید که به دلیل نزدیکی دستگاه ادراری و باروری در مردان ممکن است اختلال در هریک، بر روی دیگری اثر بگذارد.
به نقل از my.clevelandclinic : (منبع)
اورولوژیست پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های سیستم ادراری تخصص دارد. این سیستم با فیلتر کردن مواد زائد و سموم و خارج کردن آنها از بدن، بدن را تمیز نگه می دارد
به مشورت با متخصص اورولوژی در تهران نیاز دارید؟
جهت دریافت مشاوره و یا ویزیت از دکتر صادق زاده (جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری) می توانید با شماره تماس زیر در ارتباط باشید و یا از طریق صفحه دریافت نوبت آنلاین اقدام کنید.
آیا پزشک عمومی می تواند درمان های حوزه ارولوژی را انجام دهد؟
پزشک عمومی که به عنوان پزشک خانواده یا پزشک مراقبت های اولیه نیز شناخته می شود، در واقع فرد آموزش دیده ای است که مراقبت های بهداشتی جامعی را برای افرادی در هر سن و سال ارائه می دهد. آنها به عنوان اولین نقطه تماس برای بیماران عمل می کنند.
پزشکان عمومی شرح وظایف گسترده ای دارند و برای تشخیص و درمان طیف وسیعی از بیماری های پزشکی آموزش دیده اند. آنها نقش حیاتی در مدیریت بیماری های حاد و مزمن، ارائه مراقبت های پیشگیرانه و هماهنگی مراقبت های تخصصی (در صورت نیاز) دارند. یکی از نقش های اساسی هر پزشک عمومی ارائه مراقبت های اولیه و پزشکی پیشگیرانه است. آنها بر حفظ سلامت کلی، انجام معاینات روتین، واکسیناسیون، غربالگری و ارائه راهنمایی در مورد انتخاب سبک زندگی سالم تمرکز می کنند.
پزشکان عمومی همچنین بیماری های رایجی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، آسیب های جزئی و بیماری های مزمن مانند دیابت و فشار خون را مدیریت می کنند. اما چیزی که باید در خصوص آن ها بدانید این است که آن ها متخصص نیستند!
چنانچه بیماران نیازمند تشخیص های تخصصی و یا درمان های خاص باشند، پزشکان عمومی آن ها را به متخصصان پزشکی ارجاع می دهند. بنابراین آن ها نمی توانند وظایف یک متخصص ارولوژی را انجام دهند و به همین جهت بیماران دارای مشکلات مرتبط با کلیه و مجاری ادراری را همواره به یک متخصص ارولوژی یا کلیه و مجاری ادراری ارجاع می دهند.
ارولوژیست ها چه بیماریهایی را درمان میکنند؟
در ادامه پاسخ به این سوال که اورولوژی چیست و چگونه انجام میشود باید گفت متخصص اورولوژی طیف وسیعی از بیماری ها و مشکلاتی که بر سیستم کلیه و مجاری ادراری و دستگاه تناسلی مردان تاثیر می گذارد را تشخیص داده و درمان می کنند. برخی از شایع ترین بیماری هایی که متخصص کلیه و مجاری ادراری تشخیص داده و درمان می کنند عبارتند از:
- عفونت های دستگاه ادراری: که اغلب عفونت های باکتریایی هستند و باعث درد، سوزش و تکرر ادرار می شوند.
- سنگ کلیه: این سنگ ها رسوبات معدنی سختی هستند که در کلیه ها تشکیل می شوند و می توانند باعث درد شدید و مشکل در ادرار شوند. معمولا بهترین ارولوژیست ها در وهله اول مهارت بسیار بالایی در درمان سنگ های کلیوی دارند.
- سرطان پروستات: نوعی سرطان است که غده پروستات در مردان را درگیر می کند و یکی از شایع ترین سرطان ها در بین مردان است.
- اختلال نعوظ: وضعیتی است که در آن مرد قادر به دستیابی یا حفظ نعوظ کافی برای فعالیت جنسی نیست.
- سرطان مثانه: نوعی سرطان است که مثانه را درگیر می کند و می تواند باعث علائمی همچون خون در ادرار، درد در هنگام ادرار و تکرر ادرار شود.
- مثانه بیش فعال: وضعیتی است که در آن مثانه اغلب یا بدون هشدار منقبض می شود و باعث تکرر ادرار و بی اختیاری می شود.
- ناباروری مردانه: مشکلی که می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله تعداد کم اسپرم یا انسداد در دستگاه تناسلی مردان باشد.
- بی اختیاری ادرار: از دست دادن غیر عمدی ادرار است که اغلب به دلیل ضعیف شدن عضلات کف لگن یا آسیب عصبی است.
- بیماری پیرونی: وضعیتی است که در آن آلت تناسلی خمیده می شود و اغلب باعث درد یا مشکل در نعوظ میشود.
- سرطان بیضه نوعی سرطان است که بر بیضه ها تاثیر می گذارد و می تواند باعث تورم، توده یا درد در بیضه ها شود.
نکته در خصوص شرح وظایف متخصصان کلیه و مجاری ادراری
برخی از وظایف ارولوژیست ها با جراحان عمومی ممکن است یکسان باشد یا در این بین تداخلی وجود داشته باشد. به عنوان مثال درمان انواع فتق ها در نواحی ران و یا واریکوسل ممکن است توسط هر دو متخصص انجام شود. اما در هر صورت بهترین ارولوژیست ها می توانند تمام موارد ذکر شده در این بخش را به خوبی انجام داده و مدیریت کنند.
اولین جلسه ویزیت با یک متخصص اورولوژی چگونه خواهد بود؟
در طول اولین ملاقات خود با یک متخصص اورولوژی، احتمالا از شما خواسته می شود که شرح مفصلی از علائم و سابقه پزشکی خود ارائه دهید. متخصص کلیه و مجاری ادراری شما در ابتدای امر ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد و در صورت نیاز آزمایش های تشخیصی مانند آزمایش خون یا ادرار، آزمایش های تصویربرداری یا بیوپسی را درخواست کند. بر اساس نتایج این آزمایشات، اورولوژیست تشخیص نهایی خود را ارائه داده و برنامه های درمانی مناسب برای شما را در پیش خواهد گرفت.
در خصوص اولین ویزیت با یک متخصص کلیه و مجاری ادراری بسیار مهم است که با ایشان صادق و صریح باشید، زیرا این امر به پزشک کمک می کند تا تشخیص دقیقی داشته باشد و مناسب ترین درمان را برایتان توصیه کند.
بیشتر بخوانید: نشانه های “عفونت کلیه” چیست
تست ها و آزمایش های رایجی که اورولوژیست ها درخواست می کنند چه هستند؟
اورولوژیست ها از انواع تست ها و روش ها برای تشخیص و درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی مردانه استفاده می کنند. این تست ها ممکن است شامل آزمایش ای تصویربرداری پزشکی (مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی) باشد و یا آزمایش های مرتبط با خون و ادرار باشند.
یک متخصص اورولوژی همچنین ممکن است برای تشخیص بهتر روش سیستوسکوپی را انجام دهد که شامل قرار دادن یک لوله نازک و انعطاف پذیر با دوربین در مجرای ادرار برای بررسی مثانه و مجرای ادرار بیماران است.
مهم ترین روش های درمانی که توسط متخصصان اورولوژی انجام می شود چیست؟
روش های درمانی برای بیماری های حوزه اورولوژی بسته به نوع بیماری و شدت آن متفاوت است. به عنوان مثال، عفونت های دستگاه ادراری معمولاً با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند، در حالی که سنگ کلیه ممکن است نیاز به مداخله جراحی یا سنگ شکنی داشته باشد.
یک متخصص اورولوژی همچنین ممکن است داروهایی را برای کمک به کنترل علائم بیماری هایی مانند مثانه بیش فعال یا اختلال نعوظ تجویز کنند. همچنین بهترین ارولوژیست ها در برخی موارد، ممکن است برای درمان بیماری هایی مانند سرطان مثانه یا سرطان پروستات، اقدامات جراحی لازم باشد.
متخصص کلیه و مجاری ادراری چطور به حفظ سلامت پروستات کمک می کند؟
سلامت پروستات جنبه مهمی از سلامت مردان است و متخصص ارولوژی نقش کلیدی در تشخیص و درمان بیماری های پروستات دارد. در واقع متخصصان اورولوژیست ممکن است از انواع آزمایشات تشخیصی، از جمله آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) یا بیوپسی برای تشخیص سرطان پروستات استفاده کنند.
آن ها همچنین ممکن است معاینه منظم پروستات را برای مردان بالای 50 سال یا کسانی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند توصیه کنند. اورولوژیست ها همچنین می توانند گزینه های درمانی برای انواع بیماری های مرتبط با پروستات، مانند جراحی یا پرتودرمانی را ارائه دهند.
متخصص اورولوژی چطور به بهبود سلامت جنسی کمک می کند؟
اورولوژیست ها همچنین می توانند برای مسائل مربوط به سلامت جنسی مانند اختلال نعوظ و بیماری Peyronie درمان و حمایت های لازم را ارائه کنند. علاوه بر تجویز داروها یا توصیه روش های جراحی، متخصصان اورولوژی همچنین ممکن است مشاوره های لازم را به بیماران ارائه دهند، درمان های پروتزی مرتبط با اختلالات نعوظ، تغییر جنسیت و سایر روش های دیگر انجام دهند یا اینکه بیماران را به متخصصان مرتبط با سلامت جنسی ارجاع دهند.
همچنین درمان واریکوسل نیز می تواند یکی از روش های کمک به بهبود باروری باشد. تصویر زیر عکس واریکوسل است که می تواند منجر به ناباروری شود.
یک متخصص کلیه و مجاری ادراری می تواند آموزش دهنده خوبی هم باشد
علاوه بر انجام درمان برای بیماری های کلیه و مجاری ادراری، متخصص اورولوژی همچنین می تواند مراقبت های پیشگیرانه و آموزش در مورد عوامل سبک زندگی که می توانند بر سلامت ادرار و تولید مثل تاثیر بگذارند را به بیماران خود ارائه دهد. برخی از آموزش هایی که یک متخصص کلیه و مجاری ادراری به بیماران خود می دهند در این زمینه هستند:
- نوشیدن مقدار زیادی آب برای رساندن آب کافی به بدن و دفع باکتری ها از دستگاه ادراری
- انجام رابطه جنسی ایمن برای کاهش خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی
- در نظر گرفتن یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه ها و سبزیجات برای حمایت از سلامت کلی بدن
- ورزش منظم برای حفظ وزن سالم و کاهش خطر بیماری هایی مانند اختلال نعوظ و سرطان پروستات
- اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف بیش از حد الکل، که می تواند خطر ابتلا به بیماری های اورولوژی و تولید مثل را افزایش دهد.
چرا نباید اهمیت مراجعه منظم به متخصص اورولوژی را فراموش کنیم؟
مراجعه به مطب بهترین ارولوژیست ها جهت انجام معاینات منظم بخش مهمی از حفظ سلامت سیستم ادراری و تولید مثل است. اورولوژیست ها می توانند به تشخیص و درمان بیماری ها قبل از جدی شدنشان کمک کنند و می توانند آموزش و راهنمایی های تخصصی در مورد چگونگی حفظ سلامتی این سیستم به شما ارائه دهند. توصیه می شود که مردان بالای 50 سال یا کسانی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند، معاینات منظم پروستات را با اورولوژیست خود برنامه ریزی کنند.
خلاصه مفید و مختصر درباره متخصصان اورولوژیست
اورولوژیست ها نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم کلیه ها و مجاری ادراری-تناسلی و تولید مثل ما دارند. اگر علائم نگران کننده مرتبط با دستگاه ادراری یا تولید مثل خود را تجربه کنید، یا صرفاً می خواهید سلامت خود در این خصوص را حفظ کنید، مراجعه به متخصص اورولوژی می تواند برای شما مفید باشد.
با درک کارهایی که یک متخصص کلیه و مجاری ادراری انجام می دهد، نحوه انتخاب یک متخصص مناسب و دریافت نکات لازم در خصوص حفظ سلامت سیستم کلیه و مجاری ادراری و یا سیستم تولید مثل، می توانید کنترل سلامت خود را در دست بگیرید و زندگی شادتر و سالم تری داشته باشید. به یاد داشته باشید که حتما لیستی از بهترین ارولوژیست های شهر خود را تهیه کنید و بعد از انتخاب یک متخصص خوب، برای انجام معاینات روتین به طور منظم به نزد ایشان مراجعه کنید.
چطور یک متخصص اورولوژی خوب پیدا کنیم؟
برای برخی افراد انتخاب اورولوژیست مناسب می تواند کار چالش برانگیزی باشد. بنابراین در این بخش سعی می کنیم به صورت خلاصه چند نکته را ارائه دهیم تا به کمک آن بتوانید بهترین متخصص ارولوژی در تهران و یا هر شهر دیگر را پیدا کنید تا برای درمان مشکلات کلیه و مجاری خود به آن ها مراجعه کنید.
ابتدا لیستی از بهترین ارولوژیست های شهر خود تهیه کنید
بیایید فرض کنیم شما تاکنون به مطب یک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه نکرده اید، در این صورت توصیه می شود به جای آنکه مستقیم به اولین متخصصی که پیدا کردید، مراجعه کنید، ابتدا لیستی با نام بهترین متخصص ارولوژی برای خود دست و پا کنید. شما می توانید از طریق روش های زیر نام، آدرس و شماره تماس این متخصصان ها را بیاید:
از ارجاع پزشک عمومی خود بهره مند شوید
در اولین گام می توانید از پزشک عمومی خود بخواهید که شما را به یک متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب ارجاع دهد. در واقع پزشکان عمومی شبکه گسترده ای از روابط کاری دارند و بعد از ویزیت اولیه شما می توانند، شما را به نزد یک متخصص خوب ارجاع دهند. یا اینکه دست کم به شما چند اسم و آدرس معتبر ارائه دهند.
در اینترنت جستجو کنید و یا شبکه های اجتماعی را بررسی کنید
به راحتی می توانید در اینترنت و مشخصا در گوگل تعداد زیادی متخصص کلیه و مجاری ادراری پیدا کنید. بیایید فرض کنید شما در تهران زندگی می کنید. می توانید با جستجوی عبارات زیر شمار زیادی سایت پیدا کنید که متعلق به متخصصان زیادی هستند:
- “بهترین متخصص ارولوژی در تهران”
- “بهترین دکتر ارولوژی در تهران”
- “بهترین متخصص کلیه و مجاری ادراری در تهران”
به مشورت با متخصص اورولوژی در تهران نیاز دارید؟
جهت دریافت مشاوره و یا ویزیت از دکتر صادق زاده (جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری) می توانید با شماره تماس زیر در ارتباط باشید و یا از طریق صفحه دریافت نوبت آنلاین اقدام کنید.
از دوستان و آشنایان خود سوال بپرسید
همچنین برای یافتن چند اسم دیگر می توانید از دوستان و آشنایان خود بخواهید چنانچه تجربه مراجعه موفقیت آمیز به یک متخصص اورولوژی را داشته اند، نام و آدرس متخصص خود را برایتان ارسال کنند.
به انجام تحقیق از متخصصات در لیست تهیه شده، بپردازید
بعد از تهیه لیستی از (مثلا) بهترین متخصص ارولوژی در تهران، اکنون باید به تحقیق درباره هر کدام بپردازید و ببینید در نهایت مراجعه به مطب کدامیک برای شما مفیدتر خواهد بود. برای اینکار می توانید بازخوردهای بیماران هر یک را بسنجید. با مراجعه به سایت ها و شبکه های اجتماعی هر متخصص به راحتی می توانید متوجه شوید که هر متخصص در چه سطحی قرار دارد.
درباره هر دکتر اورولوژی برای آقایان به خوبی جستجو کنید مثلا نام ایشان را در اینترنت سرچ کنید تا ببینید سوابق، نظرات و یا بازخوردهای درخصوص آن متخصص به چه صورت است.
برای ویزیت برنامه ریزی کنید
در نهایت پس از یافتن بهترین متخصص ارولوژی در تهران (با توجه به نتایج تحقیق و جستجوی خود) می توانید به مطب ایشان مراجعه کنید و از نزدیک نگرانی ها، سوالات و هر موضوع دیگری که مد نظرتان هست را مطرح کنید.
سوالات رایج در مورد ارولوژیست ها
خیر، متخصص اورولوژی تنها دکتر اورولوژی برای آقایان نیست. اورولوژیست ها بیماری های دستگاه ادراری را در هر دو جنس مردان و زنان تشخیص داده و درمان می کنند. علاوه بر این، اورولوژیست ها مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی مردان را نیز درمان می کنند.
نفرولوژیست ها به طور خاص بیماری هایی را که بر کلیه ها و توانایی عملکرد آنها تاثیر می گذارد، مانند دیابت یا نارسایی کلیه، درمان می کنند. اورولوژیست ها مشکلات دستگاه ادراری که ممکن است توسط کلیه ها تحت تاثیر قرار گیرند مانند سنگ کلیه و انسداد مجاری ادراری را درمان می کنند.